– ”HUOMINEN ON USEIN VIIKON KIIREISIN PÄIVÄ.” –

VIRTA-hanke toimi yrittäjyyden äänitorvena, jonka kaiku kuului yli kuntarajojen. Hanke ei ollut yksittäisen yrityksen menekinedistämiseen tarkoitettu, vaan sillä julkituotiin alueen yrittäjyyttä yleisesti yrittäjätarinoilla. Hanke näki päivänvalon 1.1.2020 ja päättyi 30.11.2021. Hanketta hallinnoi Ruukin Yrityspuisto Oy.

Tässä vielä nippelitietoa:

• 68 yrittäjätarinaa kirjoitettu
• 86 yrittäjää mukana
• 96 yritystä mukana
• 11 videota on kuvattu
• 9 podcastia nauhoitettu

Virtaa tarvitaan edelleen ja VIRTA jää Siikajoella toimivien yrittäjien kanavana elämään nykyhetkessä. Yrittäjyys on alueen virtakytkin, se kun kytketään pois päältä, niin alue simahtaa. Vuoden 2022 alusta löydät Siikajoella toimivat yrittäjät sosiaalisesta mediasta hakusanalla @virtakytkin.

Ja mennäänpä sitten hieman menneisyyteen…

SIIKAJOELLA EI VAIN YRITETÄ, TÄÄLLÄ MYÖS ONNISTUTAAN!

Keväällä 2019 sain hullun ajatuksen, joka lähti kehkeytymään ideaksi. Ääneen ajatukseni lausuttua, sitä ei ammuttu alas millään taholla, joten puolessa vuodessa VIRTA-hanke oli saanut alkunsa. Paljon työtunteja se vaati, mutta kaikki oli sen vaivan arvoista! Markkinoinnin ja mainonnan parissa lähes kolmekymmentä vuotta vaikuttaneena ja Siikajoen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana sekä tiedottajana pari vuotta toimineena, ajattelin, että osaamisestani voisi olla hyötyä myös alueemme yrittäjille. Hankkeen idean äitinä toimin sen projektipäällikkönä ja mm. kirjoitan aktiivisesti yrittäjätarinoita sosiaaliseen mediaan. Ota @virtahanke seurantaan, sillä Siikajoella #onnistutaanyrittämällä!

Ja tässä idea on kiteytettynä: VIRTA-hanke toimii yrittäjyyden äänitorvena, jonka kaiku kuuluu yli kuntarajojen. VIRTA-hankkeen kautta pyritään edistämään Siikajoen alueen yrittäjien, yritysten ja selkeästi liiketoimintaa harjoittavien yhdistysten toimintaedellytyksiä, sekä parantamaan tietoisuutta maaseudulla toimivista yrityksistä sekä niiden tuottamista palveluista ja tuotteista. Hanke ei ole yksittäisen yrityksen menekinedistämiseen tarkoitettu, vaan sillä julkituodaan alueen yrittäjyyttä yleisesti yrittäjätarinoita hyödyntäen. Hanketta hallinnoi Ruukin Yrityspuisto Oy.

Hankkeen tavoitteena on lisätä yrittäjyyden näkökulmasta katsottuna Siikajoen elinvoimaisuutta, viihtyisyyttä ja vetovoimaisuutta, josta hyötyvät niin yrittäjät, kunta, kuin kuntalaisetkin.

Hankkeen myötä Siikajoelle tavoitellaan yrittäjien keskuuteen yhteisöllisyyden tunteen, osallistumisaktiivisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien nousua tämän päivän viestintävälineiden avulla. Mitä näkyvämpää toiminta on, sitä paremmin alueella olevat palvelut sekä tuotteet löytyvät.

VIRTA-hankkeen avulla luodaan mielikuva, että Siikajoella on hyvä yrittää ja tämä mielikuva jopa pitää paikkansa. Tämä toivottavasti houkuttelee alueelle myös uusia yrittäjiä yrityksineen, jotka toivotetaan mielihyvin tervetulleeksi kuntaan!

 

TOIMENPITEET

Siikajoella toimivat yrittäjät yhdessä kuuluvat sekä näkyvät some-kanavissa, tule mukaan:

 

 

MITÄ VOIT TEHDÄ?

Siikajoen alueella toimivilla yrittäjillä on yksi toive: auta meitä somessa näkymään! Tykkää tarinoistamme, kerro omalle verkostollesi VIRTA-hankkeesta, sekä jaa yrittäjätarinoitamme. Kiitos, onnistutaan yrittämällä!

 

  • Lisäksi alueemme yrittäjät näkyvät sekä kuuluvat:
    • Siikajoella järjestettävillä Yrittäjämessuilla (ajankohta on vielä auki)
    • Erilaisissa tapahtumissa
    • Infotilaisuuksissa

 

YHTEISTÖKUMPPANIT

Hengessä mukana olevat tärkeät yhteistyökumppanit ovat:

 

 

RAHOITUS

Virta-hanke on puolitoista vuotinen (18 kk, alkaen 2.1.2020), jonka operatiivisista toimista vastaan projektipäällikkönä. Hankkeen Leader-rahoitus on 80 % ja yksityinen rahoitusosuus 20 %, johon yritykset valikoituivat satunnaisella otoksella.

Yksityisessä rahoitusosuudessa ovat mukana seuraavat Siikajoella toimivat yritykset (aakkosjärjestyksessä):
Antroma Oy
Arttim Oy
Jaresko Oy
K. Hildén Ay
MainosDraivi
Naturcom Oy
Neste Revonlahti Oy
Ruukin Kiinteistöhuolto
Ruukin OP
SaMe-työstö Oy

 

VIRTA – VIRTAVIIVAISTA TOIMINTAA

VIRTA-hankkeen nimi syntyi seuraavista ajatuksista: toimimme virran varrella ja aina tarvitaan virtaa, toisinaan lisävirtaa.

Onnistutaan yrittämällä -slogani on lyhennys Siikajoen kunnanjohtajan Pertti Severinkankaan lausumasta: Siikajoella ei vain yritetä, täällä myös onnistutaan.

VIRTA-hankkeen logo kuvastaa alueen elinkeinon säilyyvyyden kannalta pistettä i:n päälle, jonka kaiku kuuluu yli kuntarajojen. Hanke toimii Siikajoella toimivien yrittäjien äänitorvena. Yrittäjät pärjäävät ilman kuntaa, mutta kunta ei pärjää ilman yrittäjiä. Edellinen lause on myös suvereenisti lainattu kunnanjohtajalta. Logon sekä hankkeelle, että podcastille ideoi MainosDraivi.

Virta on mahdollisuuksia sekä ratkaisuja täynnä alueemme yrittäjyyden esille tuomiseksi. Asioita tehdään ratkaisukeskeisesti, yhteistyössä, aktiivisesti osallistumalla sekä hyvässä hengessä, ilman uhkakuvia. Yhteistyössä on voimaa!

Kirsi_Kivioja_www5

Annan mielelläni lisätietoja VIRTA-hankkeesta, ota yhteyttä!

Kirsi Kivioja
Projektipäällikkö

050 346 1069
[email protected] tai
[email protected]

 

#onnistutaanyrittämällä #yrittäjät #siikajoki

Katso kaikki videot Virta-hankkeen YouTube-kanavalta!

YouTube_logo_MainosDraivi